Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Pau Gasol όπως λέμε Kobe Bryant

Ο Kobe Bryant έλειψε για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά ο Pau Gasol με δυο καθοριστικά τρίποντα στην παράταση και δυο βολές 0.5 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα βοήθησε τους Lakers να κερδίσουν τους Mavericks 112-108.



Παρά την απουσία του ηγέτη τους οι Lakers κατάφεραν να κάνουν το 4/4 απέναντι στο Dallas κερδίζοντας όλες τις φετινές τους αναμετρήσεις στην κανονική περίοδο για να πάρουν έτσι τη ρεβάνς για τον περσυνό αποκλεισμό τους με 4-0 στον δεύτερο γύρο των playoffs. Βέβαια ενδέχεται να υπάρξει και συνέχεια, αφού είναι πολύ πιθανόν να συναντηθούν πάλι σε περίπου 20 μέρες για τον πρώτο γύρο της postseason.



Οι δυο ομάδες πάντως έστω και χωρίς τον Kobe Bryant, που θα είναι έτοιμος μέχρι την έναρξη των playoffs στο τέλος του μήνα αφού δήλωσε πως σκοπεύει να αγωνιστεί στα τελευταία παιχνίδια της κανονική περιόδου, μας έδωσαν μια γερή γεύση από το τι μπορεί να επακολουθήσει σε περίπτωση που τελικά τεθούν αντιμέτωπες.



Τόσο ο Mike Brown όσο και ο Rick Carlisle είδαν τα δυνατά τους χαρτιά να μην ξεκινάνε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, αλλά οι Mavericks ευτύχησαν να έχουν σε πολύ καλή μέρα τον Delonte West (20 πόντοι) και χάρη στους 16 πόντους που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο μπόρεσαν να επιβάλουν το ρυθμό τους και να έχουν συνεχώς το προβάδισμα. Ο Ramon Sessions (22 πόντοι) με τους 10 πόντους που σημείωσε στην πρώτη περίοδο κράτησε κοντά στο σκορ (27-22) τους Lakers οι οποίοι αν και είχαν δεχτεί μόλις 5 πόντους από τον Nowitzki βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο 54-48.



Το τρίτο δωδεκάλεπτο όμως ήταν μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Ο Andrew Bynum (23 πόντοι, 9/24 σουτ, 16 ριμπάουντ) και ειδικά ο Ron Artest (18 πόντοι, 7/20 σουτ) πήραν τα πάνω τους και έδωσαν προβάδισμα (76-72) στους Lakers. Από την άλλη οι Mavericks αφού είδαν τα δύσκολα έβαλαν μπροστά τα μεγάλα μέσα. Ο Dirk Nowitzki (24 πόντοι, 9/28 σουτ, 14 ριμπάουντ) και ο Jason Terry (21 πόντοι) δουλειά και έτσι η τέταρτη περίοδος εξελίχτηκε σε πραγματική μάχη.



Ο Bynum έκανε ότι ήθελε μέσα στη ρακέτα του Dallas και έτσι δυο λεπτά πριν από τη λήξη ης κανονικής διάρκειας του αγώνα οι Lakers προηγήθηκαν 97-93. Ο Terry όμως με το τρίποντο που πέτυχε δεν τους άφησε να ξεφύγουν και να φτάσουν στη νίκη, ενώ με 55 δευτερόλεπτα να απομένουν ισοφάρισε 98-98 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, καθώς το τρίποντο του Nowitzki στην εκπνοή βρήκε σίδερο.



Εκεί και οι δυο τους βρήκαν διαδοχικά το στόχο πίσω από τα 7.25 μέτρα βάζοντας την ομάδα τους μπροστά 104-103, αλλά πήραν απρόσμενη απάντηση από τον Pau Gasol (20 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ). Ο Ισπανός ακροβολίστηκε στο τρίποντο και με δυο συνεχόμενα σουτ (το ένα στη λήξη της επίθεσης) που κατέληξαν συστημένα στο καλάθι του Dallas έκανε το σκορ 106-104 υπέρ των Lakers.



Από εκεί και μετά οι παίκτες του Mike Brown έπαιξαν εξαιρετική άμυνα ειδικά στην τελευταία επίθεση των Mavericks όπου ο Terry είχε όλο το καλάθι δικό του, αλλά ο Matt Barnes (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ) τον ανάγκασε να χάσει την ισορροπία του και να αστοχήσει, ενώ στην απέναντι πλευρά του παρκέ με το εύστοχο σουτ του Artest ένα λεπτό πριν τη λήξη έκαναν σημαντικό βήμα προς τη νίκη (110-106). Αυτή φυσικά “σφραγίστηκε” από τα χέρια του Gasol ο οποίος πήγε στη γραμμή του φάουλ με 0.5 δευτερόλεπτα να απομένουν και με δυο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το τελικό 112-108.



“Κάποιες φορές αποδίδει”



Ο Pau Gasol μίλησε για τα δυο τρίποντα που πέτυχε στην παράταση και εξήγησε πως έχει δουλέψει το μακρινό του σουτ και αφού αποδίδει φέτος το χρησιμοποιεί συχνότερα από κάθε άλλη φορά: “Σίγουρα αυτά δεν είναι σουτ που θα τα κάνω πολύ συχνά. Φέτος όμως σουτάρω λίγο περισσότερο από μακριά από ότι μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Εχω δουλέψει πάνω σε αυτό και από ότι φαίνεται κάποιες φορές αποδίδει”.
Πηγή:nba.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Coupons