Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ποιοι θα είναι δίπλα στο Σαμαρά-Τι ονόματα ακούγονται για τα Υπουργεια

Στο πρωθυπουργικο γραφείο βρίσκεται πλέον ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με το στενό του κύκλο απ'τη ΝΔ.Αυτός ο στενός κύκλος περιλαμβάνει:Γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου->Τάκης Μπαλτάκος, Διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου->Κώστας Μπούρας,διευθυντής του γραφείου Τύπου ->Γιώργος Μουρούτης,Στο Μέγαρο Μαξίμου θα εδρεύεi o Δημήτρης Σταμάτης.
Αυτοί απτο κόμμα και τώρα ποιοί πάνε στη Συγγρού:οικονομικός σύμβουλος->Γιάννης Μουρμούρας, γραμματέας στη Συγγρού για τις σχέσεις κόμματος - κοινωνίας->Διονύσης Καραχάλιος και υπεύθυνος για την ηλεκτρονική δικτύωση του κόμματος->Δημήτρης Πτωχός
Μπαγασάκο τους βόλεψες όλους!Τώρα προχωράω στο θέμα για το ποιά ονόματα ακούγοντναι για τα υπουργεία της κυβέρνησης που θα ορκιστεί σήμερα το απόγευμα!
Το πρώτο υπουργείο που έκλεισε είναι το Οικονομικών με υπουργό τον Βασίλη Ράπανο διοικητή της Εθνικής και πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.Οικονομολόγος μεν αλλά προσωπικά τον φοβάμαι δεν ξέρω...Επιπλέον,ο κ. Ζανιάς είναι πιθανό να παραμείνει στο οικονομικό επιτελείο στην θέση του αναπληρωτή ενώ για τη θέση του υφυπουργού πιθανότερος είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Για το υπουργείο Ανάπτυξης θεωρείται φαβορί ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ πιθανότητες υπάρχουν και για τον Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος θα μπορούσε να τοποθετηθεί και για το υπουργείο Υποδομών. Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρείται πιθανό να παραμείνει ο Ναπολέων Μαραβέγιας που είναι και πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπάρχει πρόταση του κ. Κουβέλη να παραμείνει ο κ. Τσάλτας ενώ ακούγεται το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη αν μείνει εκτός κυβέρνησης η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Σαμαράς θέλει τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου αν και υπάρχει και ο κ. Ρουπακιώτης πρόταση της ΔΗΜΑΡ ο οποίος αρνήθηκε να παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας.

Για το υπουργείο Εξωτερικών ακούγονται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας. Ο κ. Αβραμόπουλος ακούγεται και για το υπουργείο Άμυνας αν και υπάρχουν ισχυρές εισηγήσεις για τον Φραγκούλη Φράγκο.

Το υπουργείο Τουρισμό θα συσταθεί ως αυτόνομο και πιθανή θεωρείται η τοποθέτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη, ενώ θα συσταθεί και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Στην θέση του υπουργού Επικρατείας είναι πιθανό να βρεθεί ένας από τους δύο στενούς συνεργάτες του προέδρου, ο Δημήτρης Σταμάτης ή ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Για την θέση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ακούγεται ο επίσης στενός συνεργάτης του προέδρου, Τάκης Μπαλτάκος και για διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Κώστας Μπούρας.

Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η θέση του προέδρου της Βουλής λόγω των λεπτών χειρισμών που απαιτεί η κατακερματισμένη βουλή και η τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας.

Φαίνεται ότι έχει σχεδόν κλειδώσει το όνομα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος συμμετείχε στην διαπραγμάτευση για την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων.
Πηγή για τα υπουργεία:newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Web Hosting Coupons